Previous
Next

KOM TOT RUST in de natuur van Bergschenhoek

“Als je stress in je leven oplettend onder ogen ziet kun je er niet verkeerd op inspelen. Het bewustzijn ervan vormt al een krachtige respons, een die alles verandert en nieuwe opties zichtbaar maakt om innerlijk te groeien en te doen.”

Jon Kabat-Zinn
Grondlegger van de mindfulnesstraining

Stress verminderen met mindfulness

Mindfulness wordt al een aantal decennia ingezet als een wetenschappelijk bewezen hulpmiddel bij de reductie van stress. Mindfulness betekent zoiets als aandachtig zijn, opmerkzaam zijn. Door opmerkzaam te zijn naar je ervaringen en reacties daarop, ontstaat er inzicht. Dat inzicht is nodig om automatische reacties die niet meer behulpzaam zijn te vervangen door keuzes die werken.
Op Landgoed Vidaa worden mindfulnesstrainingen aangeboden voor bedrijven. Deelnemers leren vaardigheden om makkelijker met de dagelijkse uitdagingen om te gaan en krijgen inzichten aangereikt om anders in het leven te gaan staan.

De trainingen staan in het teken van leren door doen, door het zelf te ervaren. Er wordt een open, nieuwsgierige houding gevraagd, vooral wanneer de oefenervaring moeilijk of lastig wordt. De mindfulnessoefeningen die worden aangereikt hebben als doel deelnemers bewust te maken van wat er met ze gebeurt in (stress)situaties en hoe ze situaties effectief kunnen beantwoorden. Ook is er ruime aandacht voor het toepassen van de oefeningen in het dagelijkse leven, thuis en op het werk.

Een mindfulnesstraining is een intensieve training. De training leert je omgaan met het ongemak van het leven. Dat ongemak worden onderzocht op een accepterende manier in plaats van het proberen weg te krijgen. Die manier is niet gemakkelijk en behoeft training. Dat betekent dat deelnemers wordt gevraagd elke dag tijd in te ruimen om mindfulnessoefeningen te doen, ook als de training is afgerond. Deze inzet heeft als resultaat dat de kwaliteit van het leven zal verbeteren, zonder dat de omstandigheden hoeven te verbeteren.

Vragen of reserveren? Bel 010 – 529 60 71

Vragen of reserveren? Bel 010 – 529 60 71

Meer informatie over de mogelijkheden bij VIDAA?
Vul het formulier in voor vrijblijvende kennismaking. Na invulling nemen we contact met u op om u te informeren over al onze mogelijkheden en uw wensen verder te bespreken.
top