Previous
Next

Vidaa in de natuur van Bergschenhoek

Het landgoed Artihove – Vidaa bevindt zich in het Recreatiegebied de Rottemeren. Dit gebied ligt vlakbij Rotterdam rondom de rivier ‘de Rotte’. Het is een gebied waar sinds jaren veel bijzondere flora en fauna te vinden zijn.

Vossen, buizerds, ijsvogels en vlinders zijn voorbeelden van de fauna die je kan vinden op ons landgoed. De flora is eveneens zeer inspirerend. Het eiland op ons landgoed is ingezaaid met diverse wilde bloemensoorten en dit biedt u in de lente en zomer een kleurrijk spektakel.

Bijen

Er zijn wereldwijd veel minder bijen, terwijl bijen belangrijk zijn voor het bestuiven van bloeiende planten. Vidaa zet zich graag in om de bijen ( en overige insecten ) te helpen. 

Op het eiland bevinden zich diverse bijenhuizen, bijenkasten en een bijenweide. Dit zijn intitiatieven die een bijdrage leveren aan het voortbestaan van wilde, solitaire bijen en wespen. Deze worden namelijk bedreigd door ziektes pesticiden en het gebrek aan natuurlijke planten en bloemen.

Teambuilding met het drijven van schapen

Samenwerking, communicatie, de rust bewaren en samen een doel bereiken is waar het om gaat bij het drijven van schapen. Vidaa biedt u op ons landgoed de mogelijkheid om te leren van het omgaan met dieren en met elkaar. 

Vragen of reserveren? Bel 010 – 529 60 71

Meer informatie over de mogelijkheden bij VIDAA?
Vul het formulier in voor vrijblijvende kennismaking. Na invulling nemen we contact met u op om u te informeren over al onze mogelijkheden en uw wensen verder te bespreken.
top