Wellness bij Vidaa voor pure balans


Balans tussen lichaam en geest staat centraal bij ons wellness programma. Even weg van stress en uit de sleur betekent weer fris, kalm en helder deelnemen aan de maatschappij, die steeds meer van ons eist. Houd lichaam en geest gezond en kom heerlijk een dagje ontspannen! Volg yoga en meditatie lessen in een unieke Mongoolse Ger of neem deel aan spirituele workshops. Maak er een onvergetelijk dag van en u zult zich na afloop herboren voelen. Natuurlijk kunt u ook lunchen of dineren in duurzaam restaurant Het wapen van Vidaa, geïnspireerd door de Blue Zones: vijf gebieden over de hele wereld waar de mensen gezonder zijn en langer leven. Gezonde voeding staat centraal, deels biologisch, altijd vers en seizoensgebonden. Vidaa heeft haar eigen bijenkasten en de koks gebruiken de honing in de gerechten.

Vidaa staat onder andere voor welzijn, rust, inspiratie en natuurlijke kracht. Vidaa biedt faciliteiten die een gezond lichaam en een sterke geest kunnen bevorderen. Ons eiland vol bloemenpracht, vijvers, tuinen en bijzondere vlinders, vogels en planten zal u inspireren en rust geven. Vidaa heeft een speciale vlinder- en bijenweide waar de meest kleurige en geurige bloemen staan, zoals Bosrank en Clematissen. Wij laten de natuur op het eiland haar gang gaan en laten planten zoals bijvoorbeeld de brandnetel staan. Ook deze plant is een levensbron voor vlinders. Wist u dat de brandnetel als thee of capsule ook gebruikt kan worden voor verschillende huidaandoeningen? 

Voor de bijen is er naast de speciaal aangelegde weide ook nog een bijenhotel. Een bijenhotel levert een grote bijdrage aan het voortbestaan van wilde, solitaire bijen en wespen. Deze worden namelijk bedreigd door ziektes pesticiden en het gebrek aan natuurlijke planten en bloemen. Een bijenhotel bestaat uit stukken hout waarin gaatjes worden geboord van verschillende diameters en lengtes. Afhankelijk van deze grootte worden de gaten als nestholte gebruikt door verschillende soorten wilde bijen.

U kunt op ons eiland ook verschillende vogels, libellen en amfibieën bewonderen. U vindt er bijvoorbeeld aalscholvers, winterkoninkjes, blauwe reigers, bosrietzangers en buizerds. 

Er is op het eiland ook een uitgebreide kruidentuin te bezoeken. In deze tuin zijn verschillende grondsoorten te vinden. Deze soorten zijn met zorg uitgekozen om de planten precies te bieden wat zij nodig hebben. Hierdoor kunnen de planten floreren en komen ze beter op smaak. U vindt bijna 20 kruidensoorten in de tuin, waaronder oregano en munt. De geuren komen u al vanaf grote afstand tegemoet! 

Bij Vidaa ontdekt u het verband tussen kunst en u goed voelen. Even weg uit de dagelijkse beslommeringen, nieuwe inspiratie op doen en genieten! U kunt de prachtige kunst bewonderen in de beeldentuin van Artihove, maar ook op het eiland zelf. De beelden zijn gemaakt door topkunstenaars, zoals kunstenares Corry Ammerlaan- van Niekerk. 

Blote Voetenpad

Op uw blote voeten door de natuur lopen geeft een gevoel van vrijheid. Het is een bijzondere ervaring om de verschillende prikkels te voelen. Op het eiland is een speciaal aangelegd blote voeten pad te vinden dat bestaat uit verschillende soorten grond, zoals gras, zand, schelpen, grind, keien, houtsnippers en dikke takken. Blootvoets lopen op verschillende ondergronden heeft een positieve werking op het lichaam, omdat de bijzondere prikkels de zenuwbaanuiteinden onder uw voet doen stimuleren. 

Klankmeditatie

Hoe beter uw lichaam functioneert, hoe krachtiger u in het leven staat. Gezondheid en vitaliteit staan centraal bij Vidaa. Persoonlijke ontwikkeling en balans tussen lichaam en geest zijn hierbij van groot belang. Bij Vidaa wordt u gestimuleerd een bewuste en gezonde levensstijl te ontwikkelen. Gezond van binnen en van buiten.

U kunt genieten van een bijzondere klankschaal meditatie gegeven door een docent. Tijdens de sessie hoeft u niets anders te doen dan uzelf over te geven aan de klanken, waardoor er een diepe rust ontstaat, blokkades kunnen worden losgelaten en weerstand en angst worden weggenomen. 

De inspiratietuin

De inspiratietuin op het eiland is een heerlijke plek om te mediteren, te wandelen of rustig te zitten. U vindt er verschillende bomen, planten en bijzondere stenen zoals de rozenkwarts. De Egyptenaren voegden poeder van deze steen vroeger al toe aan cosmetica, voor een stralende teint. Het is de steen van het hart en de liefde en werkt kalmerend. 

Chakratuinen

Er zijn ook meerdere tuinen, met elk haar eigen wijsheden om over na te denken en geïnspireerd door te raken. De Ginkgo Biloba, oftewel de Japanse Notenboom wordt gezien als levende fossiel. De boom staat symbool voor vruchtbaarheid en hij kan hoger worden dan 12 meter. Extract van de gedroogde waaiervormige bladeren wordt vaak gebruikt in de alternatieve geneeskunde.